Old Friends Skrivekursus – Fra idé til manuskript
Lær værktøjer og opbyg en skrivepraksis
6 x 4 timer plus 2 weekender
Pris 6500,-
_MG_2426niels-3
Undervisere:
Niels Fonseca, manuskriptudvikler på bl.a. krimi-serien “Wallander” og tv-serien”Frikendt”
Jens Larsen, forfatter og skrivecoach og kursusleder på kurset “Tag og Skriv!” på Testrup Højskole

Få værktøjer til at udvikle din idé, karakter og scener
Har du en god historie, men kan ikke komme videre? Skriver du om en person, men kan ikke komme ind på livet af personens historie? Har du en idé, men kan ikke give den mening?

Noveller, romaner, dramaer og filmmanuskripter
Old Friends Skrivekursus fokuserer på at udvikle deltagernes færdigheder, som er centrale for at skrive historier, hvad enten romaner, noveller, dramaer, filmmanuskripter eller personlige tekster på nettet. Disse færdigheder tager afsæt i arbejdet med karakterer, plot og tema fra litteraturen og film.

Vi tager afsæt i dine historier og idéer
Vores intensive kursus vil bruge deltagernes egne historier og tekster til at forstå, hvordan historier fungerer og introducere redskaber, der giver overblik og bruges til at skrive bedre historier.

Opbyg en skrivepraksis
Du vil lære at opbygge en skrivepraksis og få værktøjer, der kan holde dig skrivende. Du vil lære at udvikle dine egne ideer og vigtigheden af at reflektere over skrivning og redigering, og du vil høre andre forfatterkolleger tale om deres tilgange til research og måder at omsætte begivenheder til et handlingsforløb og en historie.

Giv og få konstruktiv feedback
Du vil også få mulighed for at gennemgå og kommentere andre forfatteres arbejde, og modtage feedback på din egen historie, lære betydningen af at læse som forfatter og hvordan du modtager og reagerer på feedback til feedforward.

Rammen – udvikling af dit eget manuskript
Skrivekurset vil starte op henover en weekend, hvor deltagernes tekster og idéer gennemgås, samtidig med at de introduceres for overordnede redskaber. Hver deltager vil blive sendt videre med individuelle skriveopgaver, der skal gøre det muligt for dig at arbejde videre på egen hånd. Efterfølgende mødes vi over seks hverdage med en uges mellemrum, hvor vi gennemgår tekster og definerer nye redskaber til brug for at skærpe de individuelle historier. Afslutningsvist slutter vi af henover en intens weekend, hvor vi får styr på vores udvikling af teksterne, perspektiverer vores individuelle metoder og arbejder – og sætter os nogle mål og rammer for din individuelle tekst.

Målgruppe og krav til kurset
Kurset henvender sig til dem med interesse i at begynde at skrive fiktion eller forbedre deres fiktionstekster, og kræver ingen tidligere erfaring med at studere dette emne. Kursusopstart kræver imidlertid et udkast til en historie med en hovedkarakter, konflikt og slutning.

Sted: Kursusforløbet vil blive afholdt i København på Old Friends Industries, Blegdamsvej 104, 3. Sal. Kbh. Ø.

Kontakt: Du er velkommen til at kontakte os på telefon 2892 2097 eller mail, info@oldfriendsindustries.com, hvis du har spørgsmål til kurset og er i tvivl om, hvad du kan få ud af din deltagelse.

Niels Fonseca, manuskriptudvikler
Niels Fonseca har arbejdet som manuskriptkonsulent og udviklingsproducer indenfor film, TV, new media, teater og litteratur i tyve år. Han har stået for udviklingsprocesser af danske, nordiske og internationale tv-serier og film, der både har været kunstneriske og kommercielle successer, som “Den som Dræber”, “Varg Veum”, ”Frikendt” og “Wallander”. Niels har også fungeret som programredaktør og konsulent for TV stationer, Det Danske Filminstitut og regionale film fonde.

Jens Larsen, forfatter og skrivecoach
Jens Larsen er kursusleder og skrivecoach på Testrup Højskoles skrivekursus “Tag og Skriv!”. Han er bl.a. forfatter til biografien “Succes og Brændte Broer” Peoples Press, interviewbogen “Sangskriver” L&R og medforfatter til “Protreptik – filosofisk coaching i ledelse” SL Forlag, “Helle Helle & Naja Marie Aidt – Portrætsamtaler”, Gyldendal Uddannelse og “Kim Fupz Aakeson og Jesper Wung Sung – Portrætsamtaler”. Han har været researcher på Betty Nansen Teatret og er medarrangør af den første store danske writing bootcamp for PhD-studerende i Danmark.

Kursusplan

Kurset består af otte lektioner, inklusiv to weekendkurser, og er en kombination af holdets gennemgange, øvelser, feedback og selvstændigt arbejde.

Møde #1 – Kursusopstart ’Den dramatiske handling’

Møde #2 – ’Karakterer & orkestrering’

Møde #3 – ’Situationer & scener’

Møde #4 – ’Afsnit & sekvenser’

Møde #5 – ’Struktur vs plot’

Møde #6 – ’Historiens fremdrift’

Møde #7 –  ’Rewrite & tema’

Møde #8 – Afrunding ’Historien & textens next step’